Reglement

1. Het inschrijfgeld is EUR 5 per ploeg. De ploegnaam wordt aangegeven in de standen, de rest van de persoonlijke informatie wordt alleen gebruikt om de winnaar te verifieren.

2. De tour wordt gestart met een door jezelf samengestelde ploeg van 20 renners + 10 reserverenners. Wanneer een of meerdere van de 20 renners van je team niet starten aan de tour, wordt hier een reserverenners voor ingezet . Een niet sprinter wordt vervangen door een niet sprinter uit je reservelijst. Een sprinter wordt vervangen door een sprinter uit je reservelijst, indien aanwezig

Indien een renner uitvalt tijdens de Tour, wordt je team op de rustdag aangevuld met je reserverenners. Dit geschiedt dan in volgorde van inschrijving. Er wordt dan niet gekeken naar al dan niet sprinter.

Daarnaast kan de winnaar van het puntenklassement, bergklassement, beste Belg, witte trui en de beste Nederlander ingevuld worden.

Er mogen maximaal 5 sprinters en 5 kopmannen bij de 20 renners voorkomen, deze staan in de lijst met sprinters. Dit geldt alleen bij aanvang van tour. Na aanvulling op rustdag kan het voorkomen dat een team uit meer dan 5 als sprinter of kopmannen aangeduide renners bestaat. Kies dus ook je reserve renners strategisch!

3. Puntentelling

Dagklassement : Heb je de winnaar van de etappe in je ploeg krijg je 15 punten, voor de 2de aankomende krijg je er 10. Voor de 3 de 8 en voor de volgende plaats telkens 1 punt minder zodat je voor een renner op de 10de plaats nog 1 punt krijgt. De individuele tijdrit telt als etappe. De meest strijdvaardige renner (rode rugnummer) levert iedere dag 4 punten op.

Eindklassement

Voor wat betreft de top 10 van het eindklassement van de Tour in jouw team: Tourwinnaar in je eindteam levert 20 punten op. Nummer 2 van de tour in je team (ongeacht plek waar die op je rennerslijst staat) levert 15 punten op, nummer 3 10 punten, nummer 4 7 punten, nummer 5 6 punten, nummer 6 5 punten, nummers 7 levert 4 punten op, nummer 8 levert 3, nummer 9 levert 2 en nummer 10 levert 1 punten op. Dit geldt voor je eindteam, na de wissels.   

Bonusvraag gele trui: 20 punten

Bergklassement 20 punten

Puntenklassement 20 punten

Jongerenklassement 20 punten

Beste Nederlander 20 punten

Aantal uitvallers 20 punten

Beste Ploeg: Is jouw ploeg nummer 1 in het ploegenklassement, dan krijg je 20 punten. Word je ploeg tweede krijg je 10 punten en eindigt deze op de derde plaats dan krijg je 5 punten voor het eindklassement.

Totaalklassement: Het totaalklassement is de som van alle dagklassementen plus de punten van de eindklassementen

Alle klassementen worden genomen uit de eerstvolgende editie officiele toursite na elke etappe. Rectificaties b.v. tengevolge van dopingaffaires worden dus niet meegenomen.

4. Prijzen

Elke dag wordt een dagprijs uitgekeerd aan de winnaar van het dagklassement. Dat is voor elke dag 2% van het totale inleggeld. Wanneer meerdere personen evenveel punten hebben gehaald wordt de prijs verdeeld.

Het totaal aan uit te keren prijzengeld is 100% van de inleg.

Totaal uit te keren dagprijzen 21*2 = 42%

Winnaar totaalklassement 20%

2de plaats 15%

3de plaats 10%

4de plaats 8%

5de plaats 5%

Wanneer het totaal aantal deelnemers sterk afwijkt van de verwachtingen, kunnen er wijzigingen in de verdeling van het prijzengeld plaatsvinden. Een eventuele wijziging wordt voor de start van de tour bekend gemaakt.

5. Formulieren dienen 2 juli VOOR aanvang van de proloog via e-mail te zijn ingeleverd. Inschrijven dient te gebeuren met het excel bestand die op de site te vinden is. Zodra alle renners bekend zijn, worden deze in een nieuw bestand op de site gezet. Ook na inleveren is het mogelijk je ploeg te wijzigen, geef dan wel in de e-mail aan dat je een gewijzigd bestand opstuurt.